Spisa

Hur fan var det den gick? April, april jag kan lura dej vart jag vill! En vecka till påsk och allt jag vill ha är lamm men ingen kan laga lamm. Det är en del av den enorma matevolution vi genomgått de senaste åren. Den försiggår säkert hela tiden men jag har just uppmärksammat den under de åren jag tänkande skådat ut över världen. Vi äter inte samma mat längre! Den svenska husmanskosten ofrånkomliga död är här. Kan ha varit det ett bra tag. Blodpuddingsbolag går i konkurs, barn kan längre inte stava till kåldolmar och inte ens den äldre generationen orkar skämta om att man får pölsa till middag idag.

Frågan kan ju vara om vi saknar dem eller om vi bara är gapiga och saknar allt som överhuvudtaget går att sakna. Men en utveckling är det absolut. Knappt så jag ätit en hederlig soppa på många år. Kan ju bero på att det svenska köket är ett fullständigt ihoplånat kök och utvecklingen går helt enkelt bara vidare. Där skrev jag fram en ny tes också för mig själv. Vi lånade korvar då och nu lånar vi annat. Vi äter kött. Det visar på välstånd. Kött är gott och kött ska vi äta. Söndassteken är död, nu är det fläskfilé på samma tråkiga vis hela veckan. Vi äter Taco och asiatisk och känner oss kosmopoliska så vi sprängs.

Den svenska husmanskosten är död och jag är rädd att ingen saknar den. Ni som har era favoriter kan skriva en rad här. Från och med nu gör jag detta till ett forum för livshjälp för svensk husmanskost. Och annat utdöende på begäran.

Jag hatar utveckling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback